وقتی انتخاب می کنیم که برای جایگزینی دندانهای از دست رفتهمان، ایمپلنت کنیم معمولا باید به فکر پیش درمان های دیگر نیز باشیم. ایمپلنت کردن زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که تمامی کارهای لازم پیش از آن انجام شود. مثلا ممکن است دندانپزشک تشخیص دهد که شما پیوند استخوان انجام دهید تا ایمپلنت به خوبی در فک قرار بگیرد یا پیوند لثه پیش از ایمپلنت دندان نیز یکی از درمان های جانبی ممکن برای شما خواهد بود. کشیدن و رفع پوسیدگی دندان های اطراف ایمپلنت نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اما ما در اینجا می خواهیم درباره موضوع پیوند زدن لثه قبل از کاشت ایمپلنت در فک توضیح دهیم. اگر شما هم از آن دست از بیمارانی هستید که این جراحی برای شما تجویز شده است، 5 دقیقه همراه ما باشید تا با دلایل آن آشنا شوید.
چرا برخی افراد نیاز به پیوند لثه پیش از ایمپلنت دارند؟
برخی دلایل مهم وجود دارد که برخی افراد پیش از ایمپلنت نیاز به پیوند لثه دارند. این دلایل عبارتند از:
- حفظ استحکام ساختار لثه و فک: پیوند لثه به عنوان یک مرحله مهم در فرآیند ایمپلنت، به حفظ استحکام لثه در محل ایمپلنت کمک میکند. وقتی یک دندان از دست میرود، لثه معمولا ضعیف می شود و ممکن است به تدریج پس از ایمپلنت آنقدر تضعیف شود که باعث نمایان شدن ایمپلنت گردد (تحلیل لثه). پیوند لثه این مشکل را برطرف میکند و لثه را بر روی ایمپلنت تقویت میکند.
- استقرار مناسب ایمپلنت: برای ایجاد یک اتصال محکم بین ایمپلنت و لثه، نیاز به یک محیط لثهای سالم و قوی است. اگر لثه به طور صحیح پیشتیمار نشود، احتمال عدم موفقیت در ایمپلنتگذاری وجود دارد. پیوند لثه این امکان را فراهم میکند که ایمپلنت به درستی در مکان خود استقرار یابد.
مراقبت بعد از جراحی لثه برای ایمپلنت
مراقبت بعد از جراحی لثه یک بخش بسیار حیاتی از فرآیند ایمپلنتگذاری است که به تسریع بازیابی و موفقیت عملیات کمک میکند. در ادامه به توضیح مراقبتهای بعد از جراحی لثه برای ایمپلنت پرداخته خواهد شد:
- بعد از جراحی لثه از مسواک نرم برای تمیزی دقیق این منطقه استفاده کنید. این کار باید با دقت انجام شود تا از آسیب رسیدن به لثه جلوگیری شود.
- مصرف داروها: پزشک معالج ممکن است داروهایی را برای شما تجویز کند تا درد و التهاب را کاهش دهد. از داروها به دقت بر اساس دستورات پزشک استفاده کنید.
- تغذیه مناسب: تغذیه در مرحله بازیابی بسیار مهمی است. مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین C و پروتئین به بازیابی سریع تر کمک میکند. همچنین، از مصرف موادی مانند قهوه، الکل، و غذاهای خیلی سفت پرهیز کنید تا لثهها آسیب نبینند.
- پرهیز از سیگار: سیگار کشیدن میتواند به تأخیر در ترمیم لثه و تشدید التهاب منطقه منجر شود. بنابراین، بهتر است که پس از جراحی، از دخانیات دوری کنید.
- مراجعه به پزشک برای بررسی منظم: مراجعات منظم، به دندانپزشکِ شما این امکان را میدهد که بر روی تغییرات و تحولات در فرآیند بازیابی شما نظارت کافی داشته باشد.
فرورفتگی لثه و نمایان شدن ایمپلنت
فرورفتگی لثه میتواند یکی از مشکلات جدی پس از ایمپلنت دندانی باشد و باعث نمایان شدن ایمپلنت شود. وقتی که لثهها در اطراف ایمپلنت تحلیل رفته یا کشیده میشوند، ممکن است مشکلات جدی برای فرآیند ایمپلنتگذاری و بهبودی به وجود آید. در زیر به برخی از دلایل و تأثیرات این مشکل پرداخته خواهد شد:
- برنامهریزی و پیشگیری ناکافی: انجام ایمپلنت نیاز به برنامهریزی دقیق و پیشگیری از مشکلات احتمالی دارد. اگر لثهها به صورت مناسب پیش از فرایند ایمپلنت، درمان نشوند یا برنامه مراقبتی مناسب پس از جراحی انجام نشود، امکان نمایان شدن ایمپلنت به دلیل تحلیل لثه وجود دارد.
- تحلیل لثه: تحلیل و پسروی لثه به کاهش حجم و ضخامت لثهها میانجامد. اگر افرادی که کاندیدای پیوند لثه هستند، قبل از ایمپلنتگذاری جراحی لثه را انجام ندهید، ایمپلنت دارای پایه ضعیفی خواهد بود و ممکن است چنین مشکلی پیش بیاید.
- عدم مراقبت درست بعد از جراحی: مراقبتهای نادرست یا عدم مراقبت پس از جراحی ایمپلنت میتواند به فرورفتگی لثه منجر شود. این مراقبتها شامل مصرف مواد غذایی ناسالم، دخانیات، یا عدم رعایت دستورات پزشک معالج میشوند.
- عوامل عفونی: عفونتهای لثه میتوانند به لثهها و پایه ایمپلنت آسیب بزنند و فرورفتگی را تسریع کنند.
- استفاده از مواد نامناسب: استفاده از مواد ایمپلنتی نامناسب یا ایمپلنتهای ارزان قیمت و کیفیت پایین میتواند به نمایان شدن ایمپلنت و فرورفتگی لثه منجر شود.