عفونت دندان بعد از عصب کشی: دلایل، علائم، و راه‌های پیشگیری

عفونت دندان بعد از عصب کشی

عفونت دندان بعد از عصب کشی می‌تواند منجر به مشکلات جدی‌تری شود. در این مقاله، به بررسی علل، علائم و راه‌های پیشگیری از این مسئله خواهیم پرداخت.

علل

در ادامه، به توضیح دلایل اینکه گاهی دندانی که عصب کشی شده است، عفونت می کند می پردازیم.

  1. باقی‌مانده باکتری‌ها: در حین عملیات عصب کشی، باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌های مختلف از داخل دندان برداشته می‌شوند. اما به دلایلی ممکن است برخی از این باکتری‌ها در دندان باقی بمانند. این باکتری‌ها به تدریج می‌توانند توده‌های میکروبی درون دندان تشکیل داده و باعث عفونت شوند.
  2. عدم پاکسازی دقیق پس از عمل: پس از انجام عصب کشی، مهم است که دندان به طور کامل و با دقت تمیز شود. اگر تمیزکاری به شکلی صحیح و کامل انجام نشود، باکتری‌ها و آلودگی‌های دیگر می‌توانند در داخل دندان باقی بمانند. این موضوع می‌تواند باعث تشکیل عفونت شده و علائم ناخوشایندی مانند درد و ورم را به همراه داشته باشد.
  3. ضعف سیستم ایمنی: افرادی که سیستم ایمنی بدن ضعیف دارند، در معرض خطر بیشتر برای ابتلا به عفونت‌های دندانی و سایر عفونت‌ها هستند. در چنین افرادی بدلیل ضعف ایمنی، بدن نمی‌تواند به خوبی با باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌ها مبارزه کند و این می‌تواند به ایجاد عفونت منجر شود.
  4. عوارض جانبی عمل: روت کانال می تواند با برخی عوارض جانبی همراه باشد. برای مثال اگر به دلایلی جریان خون در منطقه دندان تغییر کند یا بافت‌های دندان آسیب ببینند، این موضوع می تواند به ایجاد محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها منجر شود.

با توجه به این علل، مهم است پس از انجام درمان ریشه، دندان به دقت تمیز شده و مراقبت های لازم انجام شود تا از ایجاد عفونت در آینده جلوگیری گردد.

علائم عفونت دندان بعد از عصب کشی

علائم عفونت دندان بعد از روت کانال

درد شدید و ناتوانی در خوردن غذا: یکی از علائم اصلی عفونت پس از عصب کشی دندان، درد شدید است. این درد ممکن است به صورت ضربانی و یا پراکنده در اطراف دندان حس شود. همچنین، ممکن است در هنگام خوردن یا فشار بر روی دندان، درد افزایش یابد.

  1. ورم و قرمزی: منطقه اطراف دندان مبتلا به عفونت ممکن است ورم کند و قرمز شود. این ورم معمولاً با درد همراه است و نشانه‌ای از واکنش التهابی بدن به عفونت می باشد.
  2. حساسیت به گرمی و سردی: دندان مبتلا به عفونت معمولاً حساسیت به مواد گرم یا سرد نشان می‌دهد. ممکن است حتی با تنفس هوای سرد نیز، درد افزایش یابد.
  3. بوی نامطبوع و طعم‌های غیرعادی: در برخی موارد، عفونت می‌تواند به تجمع باکتری‌ها و مواد آلوده در دندان منجر شود که منجر به بوی نامطبوع و طعم‌های غیرعادی در دهان می‌شود.
  4. تب و لرز: در عفونت‌های شدید، ممکن است بدن با افزایش دمای بدن (تب) و لرزهای بدنی (رعشه) واکنش نشان دهد. این واکنش نشانه از تاثیرگذاری عفونت بر سیستم ایمنی بدن است.
  5. ترشحات: دندان مبتلا به عفونت معمولا ترشحاتی را از خود بروز می دهد.
بیشتر بخوانید
ضخامت لمینت دندان چقدر است؟ معایب و مزایای لمینت نازک

به یاد داشته باشید که در صورت تجربه هر یک از این علائم پس از روت کانال دندان، به دندانپزشک مراجعه کرده تا تشخیص دقیق تری درباره وضعیت دندان‌ها و احتمال وجود عفونت بگیرد.

  • مشکل در بلع غذا
  • بی خوابی

راه‌های پیشگیری از عفونت دندان بعد از عصب کشی

راه‌های پیشگیری از عفونت دندان بعد از درمان ریشه

در زیر، به توضیح راه‌های پیشگیری از عفونت دندان بعد از عصب کشی می‌پردازیم:

  1. پاکسازی دقیق اطراف دندان: بلافاصله پس از عملیات عصب کشی، حتماً دندان‌ها را به دقت شستشو دهید. این کار باعث از بین بردن باکتری‌ها و مواد آلوده موجود در دهان می‌شود و از ایجاد عفونت جلوگیری می‌کند.
  2. مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها به تجویز پزشک: اگر پزشک برای شما داروهای آنتی‌بیوتیک تجویز کرده است، حتماً باید آن‌ها را به صورت دقیق و به مدت مشخص مصرف کنید. این داروها به کاهش تعداد باکتری‌ها و پیشگیری از عفونت کمک می‌کنند.
  3. مراعات توصیه‌های پزشک: دندانپزشک احتمالا توصیه‌های خاصی برای شما داشته باشد. این توصیه ها معمولا شامل مصرف داروها، استفاده از دهانشویه‌های ضدباکتریایی یا تغییر در رژیم غذایی می باشد. حتماً از توصیه‌های او پیروی کنید.
  4. مراجعه به پزشک در صورت بروز علائم شدید: اگر پس از عملیات عصب کشی علائمی مانند درد شدید، ورم یا تب را تجربه کردید، حتماً به دندانپزشک مراجعه کنید. تشخیص زودهنگام و درمان موثر، از ایجاد عفونت جلوگیری می‌کند.

با اجرای این تدابیر پیشگیری، می‌توانید از وقوع عفونت پس از انجام روت کانال جلوگیری کنید و از سلامت دندان‌های خود لذت ببرید.

درمان خانگی عفونت دندان عصب کشی شده

در کل به دلیل حساس بودن دندان ها و تاثیری که بر سلامت کلی بدن دارند، بهتر است از درمان های خانگی اجتناب کنید و همیشه فقط به توصیه های پزشک عمل کنید و در صورت مشاهده مشکلی خاص به دندانپزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید
چطور از دندان هایمان مراقبت کنیم؟
  1. استفاده از بسته داغ یا سرد: قرار دادن یک بسته سرد یا گرم بر روی دندان مبتلا به عفونت از قدیم توسط افراد انجام می شده است و معمولا هم بصورت موقت درد یا ورم را کاهش می دهد.
  2. استفاده از آب‌ نمک: با اضافه کردن یک قاشق چای‌خوری نمک به آب گرم، شما می توانید محلولی درست کنید که به تسکین درد و التهاب دندان کمک می کند. تنها لازم است آب نمک را به آرامی در دهان بچرخانید و سپس آن را بیرون بریزید.
  3. استفاده از دهانشویه‌های ضدباکتری: دهانشویه‌های ضدباکتریایی می تواند به کاهش تعداد باکتری‌ها و التهاب‌های دهانی کمک کنند. اما از استفاده مکرر و بیش از حد از این محصولات پرهیز کنید.
  4. مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی: در برخی موارد، پزشک آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی برای افراد تجویز می‌کند تا باکتری‌ها را کاهش دهد. این داروها را باید با دقت و فقط در صورت تجویز پزشک مصرف کنید.

پیام بگذارید

Call Now Buttonمشاوره و ویزیت تخصصی رایگان